Skrivbord till barn

När man ska skaffa skrivbord till barn, är det förstås mestadels samma saker man ska tänka på som när man köper ett vanligt skrivbord. Om det är just barn som ska använda skrivbordet ifråga, finns det dock även vissa andra, mer specifika saker som man bör tänka på, t.ex:

 

Att eventuella lådor och skåp bör vara barnsäkra

För att barnets fingrar inte ska klämmas allt för mycket i dem, så klart. Har man problem med att hitta ett sådant skrivbord, kan det istället för att skaffa ett skrivbord till barn med potentiellt farliga lådor och skåp, vara bäst att skaffa ett skrivbord som saknar förvaring i form av lådor och skåp istället. (Detta behöver dock inte vara hela världen, för hyllor funkar ofta minst lika bra)

>>Klicka här för att se hela sortimentet av skrivbord till barn

Att höjden ska vara rätt för barnet

Exakt vilken höjd som funkar bäst beror ju förstås på flera faktorer, som t.ex. hur gammalt barnet är, hur långt barnet är och så vidare. Numera blir det allt mer populärt att föräldrar försöker hitta möbler, och skrivbord till barn, vars höjd kan varieras med tiden, så att skrivbordet inte bara funkar nu, utan även i framtiden.

I regel kostar sådana höj och sänkbara skrivbord till barn lite mer än de traditionella barnskrivborden, men å andra sidan är de en bättre långsiktig investering, eftersom det faktum att du skaffar ett skrivbord vars höjd kan ändras i takt med ändrade behov, gör att du inte kommer att behöva byta ut skrivbordet efter ett tag, i takt med att ditt barn växer.

 

Att inte välja ett skrivbord med massvis av figurer och mönster på

Detta tycker många föräldrar verkar som en bra ide, när de stöter på ett skrivbord som t.ex. har barnets favoritseriefigur på det, men i själva verket kan det vara en dålig ide, eftersom barnet då kan tröttna på skrivbordet, om han eller hon plötsligt inte gillar denna seriefigur längre (vilket händer titt som tätt med babrn), eller för att han eller hon tycker att detta motiv är för mindre barn än han eller hon själv. Vi rekommenderar därav att du istället köper lite mer stilrent och enkelt, eller till och med tråkigt skrivbord till barnet, åtminstone om du vill att barnet ska använda skrivbordet så länge som möjligt.

 

Du kan alltid klistra på klistermärken eller dekaler med barnets favoritsaker på om du vill göra bordet lite mer intressant. Dessa kan då tas av i takt med att barnets smak ändras.