Hörnskrivbord

För den med begränsat utrymmer där hemma, alternativt med ett lite udda utrymme, där man skulle vilja skapa en arbetsplats, är så kallade hörnskrivbord ett bra alternativ. Många hörnskrivbord tar nämligen betydligt mindre plats än ett vanligt skrivbord, vilket gör att de kan få plats på en plats där ett vanligt skrivbord inte skulle rymmas, och dessutom kan de göra att platser – dvs. hörn – som annars inte skulle användas till något särskilt alls, utan mest stå tomma, kommer till användning. Detta gör att man kan använda andra platser i hemmet, vid väggar och i övrigt, för andra möbler och ändamål, vilket kan göra hela hemmet eller åtminstone rummet där man ställer in ett hörnskrivbord, rymligare.

 

Givetvis är det dock så med hörnskrivbord, precis som med de flesta andra möbler, att alla varianter inte är lika bra eller kommer att funka lika bra i ditt hem. Därför är det viktigt att försöka tänka igenom vad det egentligen är man vill ha och behöver innan man börjar titta närmare på olika hörnskrivbord att köpa.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av skrivbord

Följande är några saker som det kan vara bra att tänka på i samband med detta, för att man ska bli så nöjd med hörnskrivbordet man skaffar som möjligt:

 

Exakt hur stort hörnskrivbordet får vara

I regel har man ju vissa begränsningar när man ställer in ett hörnskrivbord i ett rum, för givetvis vill man inte att hörnskrivbordet ska ta över hela rummet. Många väljer dessutom att skaffa bord just för att man har begränsat med utrymme, antingen i hela hemmet, eller i rummet där skrivbordet kommer att stå, och då är det bra om man vet exakt vad som får plats och inte. Mät därför både hörnet och utrymmet kring det, för att veta exakt hur mycket utrymme du har att röra dig med. Skriv ned de mått du får fram när du gör detta, och titta sedan på dessa, i kombination med de mått du får fram för de skrivbord du tittar på, och som du tror kan vara aktuella för just dig, för att se vilka av dessa som passar in där bäst.

 

Om man vill att skrivbordet ska innehålla förvaringsmöjligheter eller inte

Det finns nämligen både hörnskrivbord med inbyggd förvaring, och varianter där förvaring saknas helt. Gällande de hörnskrivbord som har förvaringsmöjligheter (vilket är det mest populära valet, då många tycker att de lika gärna kan slå två flugor i en smäll när de ändå skaffar ett hörnskrivbord, och få lite förvaring på köpet), varierar det också en hel del hur mycket förvaring som medföljer, och hur denna förvaring ser ut.

 

I regel betalar man lite extra för att ha förvaring i bordet, men inte så pass mycket att detta inte skulle vara en lönsam affär för dig. Exakt hur mycket förvaring som behövs, beror dock förstås på dina vanor, hur mycket förvaring du har i samma rum i övrigt, och så vidare, så vad man bör välja gällande detta är högst individuellt.

 

För att hamna rätt gällande förvaringen, rekommenderar vi att du helt enkelt funderar på vad som kan tänkas förvaras i bordet (om det är så att du vill förvara något i det, så klart), och listar detta. Sedan kan du försöka uppskatta hur mycket plats detta skulle ta, och om detta skulle få plats i de bord du tittar på.

 

Hur man vill att hörnskrivbordet ska se ut

En del har nämligen väldigt specifika önskemål gällande t.ex. vilken färg man vill att hörnskrivbordet man skaffar ska ha, vilken stil man vill att det ska ha, och så vidare. Om du har sådana önskemål, är det förstås bra att ha alla dessa önskemål i åtanke när du börjar leta efter skrivbord, för att du ska hitta exakt det du söker.

 

Även om du inte har några specifika önskemål gällande utseendet på hörnskrivbordet du vill skaffa sedan innan, kan det ändå vara bra att sätta ihop en lista med vad som passar in i rummet där hörnskrivbordet ska ställas. Ska du ändå spendera pengar på ett skrivbord, är det ju lika bra att skaffa något som faktiskt får rummet att se bättre ut, och detta åstadkommer du genom att försöka matcha det nya bordet med den befintliga inredningen på något vis.