Höj och sänkbart skrivbord

Så kallade höj och sänkbara skrivbord har använts ganska länge i kontorslandskap, då dessa skrivbord onekligen är bättre rent ergonomiskt, i jämförelse med traditionella skrivbord, som alltid har samma höjd. Många arbetsgivare valde därför att erbjuda sina anställda dessa skrivbord på jobbet, för att undvika förslitningsskador och andra bekymmer som en följd av att man satt för mycket vid ett opassande skrivbord. Hade de anställda ett höj och sänkbart skrivbord, kunde de ju dels ställa in den mest passande höjden för just dem på bordet, men det gjorde det även möjligt för de anställda att växla mellan att stå och att sitta på jobbet, vilket är bra både för nacke, rygg och en hel del andra kroppsdelar.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av skrivbord

Höj och sänkbara skrivbord var dock ganska länge så dyra att det inte var så vanligt att man skaffa dem till hemmet, men numera finns det faktiskt en rad olika budgetalternativ också, vilket gör att ett höj och sänkbart skrivbord även är en realistisk möjlighet på ett vanligt hemmakontor. Har du provat på ett höj och sänkbart skrivbord på jobbet, och alltid tyckt att det vore trevligt att ha detta hemma också, kan du nu därför skaffa detta, utan att det kommer att kosta dig allt för mycket.

 

De allra flesta som bestämmer sig för att skaffa ett höj och sänkbart skrivbord till hemmet har dock förstås inte köpt detta innan, vilket kan göra det svårt att avgöra vilket skrivbord som egentligen är det allra bästa. För att hjälpa alla er som tycker att detta känns klurigt, kommer här därför några tips, gällande just detta:

 

Titta på mekaniken på bordet

Detta är nämligen en av de viktigaste faktorerna för höj och sänkbara skrivbord, men samtidigt är det en faktor som man inte behöver tänka på när man köper ett vanligt skrivbord, vilket gör att en del glömmer bort detta helt när de ska skaffa ett höj och sänkbart skrivbord. Detta är dock ett misstag, så även om du inte är något mekanikexpert, bör du försöka göra detta. Granskar man mekanik, kan man nämligen komma ganska långt även med sunt förnuft. Titta helt enkelt på hur högkvalitativ och påkostad mekaniken är, samt vilket underhåll den kommer att kräva av dig när du väl använder skrivbordet.

 

Titta på vilken garanti du kan få på bordet

Det är nämligen vanligt att man har en viss garantitid på ett höj och sänkbart skrivbord. Med anledning av den mekanik som används för att höja och sänka bordet brukar denna garantitid dessutom vara längre än garantitiden för vanliga skrivbord. Dock skiljer det lite mellan olika tillverkare hur lång garantitid man får i samband med köpet.

De allra flesta föredrar ju dock så klart att ha en längre garantitid på ett höj och sänkbart skrivbord, utifall att det händer något med skrivbordet, eller att man har ett problem av något slag med det. Det är därför smart att titta lite extra på vilken garantitid som erbjuds, och jämföra garantierna på några olika varianter med varandra. De flesta väljer förstås i slutändan ett höj och sänkbart skrivbord med en så lång garantitid som möjligt, så detta kan vara något att ha med i beräkningarna.

 

Titta på hur bordet ser ut

Bara för att du vill ha ett höj och sänkbart skrivbord måste du nämligen inte ge avkall på design och utseende, utan det säljs så många varianter av dessa bord numera att det även går att välja mellan några olika utseenden också. Vill du t.ex. ha en viss färg på bordet, om du vill att det ska ha en viss storlek (vilket förvisso inte bara är en designfråga, utan även kan handla om funktion, så klart), försök därför leta specifikt efter detta, för ofta är möjligheterna att hitta något som passar dig även utseendemässigt, bättre än vad man kanske kan tro.